893834656-images6.jpg

Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Zdrowa dieta dobra dla każdego

Należy konsumować, aby zrzucać
nadmierne kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| celowo. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko powinno
się włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Optymalnie serwować
razem białka zwierzęce oraz roślinne.
Konieczne są także tłuszcze. Nie tyje
się od tłuszczu, lecz zawsze, gdy
pochłaniamy za dużo kalorii.
Tłuszcz można jeść w
limitowanych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze zapewniają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać około 70 gramów
tłuszczu dziennie. Tłuszcze dają sytość oraz limitują glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie tuczy. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy codziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie porcje owoców trzeba
mieć w planie żywienia, ale nie wolno konsumować
winogron, bananów, śliwek – te owoce mają bardzo
dużo cukru. Można jeść jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce konsumuje się po
posiłku, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są bardzo zdrowe. Po godzinie 18.00 nie należy jadać owoców, bo nie strawi się
ich przed snem. Około 40 gramów błonnika
dziennie musi zjeść
każda dama, aby
błyskawicznie
trawić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Najlepsze jadło
i sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób celowy i szybki. Dlatego powinno się
zaplanować rozsądne tracenie nadwagi.

 tabletki na odchudzanie 30 plus

tabletki odchudzające jakie polecacie